Manapság egyre többet halljuk, hogy a hialuronsav jótékony hatással van bőrünkre és egyre többen is keresnek, használnak hialuronsav tartalmú termékeket. De mi is valójában a hialuronsav és melyek azok a tulajdonságai, amelyekkel hozzájárul sérült bőrünk kezeléséhez?

A hialuronsav egy poliszacharid, azaz egy cukor természetű makromolekula, mely minden élő szervezet szövet és sejtközötti állományában megtalálható. A bőr fő alkotóeleme. Nagy vízmegkötő képességének köszönhetően saját térfogatának 1000-szeresét képes a vízből megkötni ezzel segíti a bőr:

  • egészséges hidratáltságának
  • rugalmasságának
  • védekező képességének fenntartását

Kulcsszerepet játszik többek között:

  • a szövetek regenerációjában
  • a gyulladásos reakciókban
  • a bőr sebgyógyulási fázisaiban

 

Jótékony tulajdonságait a hétköznapokban is „ki tudjuk használni”, hiszen napi szinten szerezhetünk különböző sérüléseket korosztálytól függetlenül. Ilyenek például a horzsolások, kisebb vágott sebek, égések.

Ha a sérült bőrfelületet gyorsan, természetesen, akár nyom nélkül meg akarjuk gyógyítani, nagyon fontos, hogy a hialuronsav az alkalmazott készítményben kellően magas koncentrációjú és megfelelő molekulatömegű legyen, illetve elengedhetetlen a nagyfokú tisztasága is. Ezen tulajdonságokkal rendelkező hialuronsav tartalmú készítmények hatékonyabban fejtik ki kedvező hatásukat.

A molekulatömeg továbbá azért fontos, mert ez határozza meg, hogy a bőr mely rétegébe jut el a hialuronsav. A Hibrid hialuronsav komplex – NAHYCO® hybrid technológiának köszönhetően a kis- és nagyméretű hialuronsavmolekulák együttes kombinációja hatékonyabb a hegkezelésben és sebgyógyításban.

 

A hialuronsav a mindennapokban nem csupán sebgyógyításra, hanem égési sérülések kezelésére, allergiás reakciók enyhítésére vagy akár kozmetikai kezelések után is alkalmazható, mivel felgyorsítja a hámképződést, támogatja a természetes regenerációs folyamatokat, enyhíti a bőrpírt és a viszketést. Mindemellett hidratálja a bőrt, így az hamarabb visszanyeri eredeti, egészséges állapotát és ellenállóbb lesz az egyéb behatásokkal szemben.

A ialuset® család minden termékében magas tisztaságú, biofermentációval előállított hialuronsav található. Gyártása egy speciális, többlépcsős folyamat melynek végeredménye: nagy tisztaságú nátrium-hialuronát, sebre szabott molekulamérettel, mely nagy hatékonysággal segíti a sebgyógyulást.

ialuset®
SPRAY

ialuset®
GÉL

ialuset®
KRÉM

ialuset®
PLUS KRÉM

ialuset®
HL KRÉM

hialuron molekulák

Tudjon meg többet a NAHYCO® technológiáról!

Kémiai módosítás nélkül, egyedi termikus (hőkezelési) eljárással hozzák létre a kapcsolatot a különféle hialuron részecskék között, melynek neve: Nahyco® technológia.

Ennek a speciális Nahyco® szabványnak köszönhetően az eltérő méretű hialuron molekulák erősítik egymást, hatékonyabbá válnak a környezeti hatásokkal szemben, így biztosítva a hosszan tartó hatást. Bekapcsolódnak a hegesedési folyamatokba, elősegítik a bőr élettani állapotának visszaállítását, rekonstrukcióját annak minden rétegében.

A ialuset HL magas koncentrációban tartalmazza ezt a speciális hialuronsav komplexet, mely természetes módon kezeli a bőr sérüléseit:

  • Csökkenti a gyulladást
  • Gyorsítja a szöveti regenerációt
  • Hosszú ideig hidratálja a bőrt
  • Gyorsabb gyógyulást biztosít*

*D’Agostino et al. BMC Cell Biology (2015) 16:19